College van B&W: De Eerste Honderd Dagen

Klik op de afbeelding om te vergroten.

door Pim van de Veerdonk

Op 8 september was het zover. De honderdste dag van het nieuwe progressieve college van GroenLinks, PvdA/SP, D66 en wij als Lokaal De Bilt. Met drie nieuwe wethouders, Anne Marie ’t Hart, Krischan Hagedoorn en Pim van de Veerdonk en oudgediende Dolf Smolenaers, de jongste wethouder in ons midden 😉 We hebben het gevierd met een glas bier in Van Miltenburg.

En wat hebben we bereikt?

Laten we eerlijk zijn, best veel. Langlopende dossiers zijn nog voor de vakantie afgerond, zoals de planschade Bilthoven-Noord, Golfcentrum Ruigenhoek heeft veel tijd gekost. De jaarrekening 2021 en de Kadernota zijn vastgesteld. Na het formeren en het opstellen van ons coalitieakkoord “Ruimte voor morgen – naar een eerlijke groene toekomst” zijn we vanaf woensdag 1 juni fulltime aan de bak gegaan. Die eerste maanden stonden in het teken van teambuilding, kennismaking met ambtenaren en instellingen. Een uitgebreide rondgang door de kernen. Wegwijs worden in de gemeentelijke IT-systemen. Kennismaken met Marga, Lia, Anja en Sandra (het bestuurssecretariaat) die onze agenda’s beheren en samenwerken met het Management Team van gemeente De Bilt. Binnen vier maanden liggen er al diverse uitwerkingsprogramma’s van onze ambities uit het coalitieakkoord. Dat is volgens plan. Mijn vakantie was ca. 12 dagen, bezoek aan Bretagne en de Loire-streek en een paar thuisdagen.

In die eerste honderd dagen heb ik alle afspraken zoveel mogelijk gehouden in de kernen. Ik ben de gebiedswethouder van Westbroek en Maartensdijk. De beste manier om inwoners te ontmoeten is in hun eigen omgeving. De staat van het onderhoud van wegen, speelplaatsen en openbare ruimte met eigen ogen aanschouwen werkt het beste. Ik neem altijd de fiets. Het was natuurlijk prachtig warm weer deze zomer. De fietsconditie is dan ook goed vooruitgegaan 😉 Mooie momenten waren Moving Maartensdijk, de Wielerronde in Westbroek, de opening van de tentoonstelling ‘Op de vlucht’ op Monumentendag bij Molen de Kraai in Westbroek. Een bezoek aan mw. Dekker, een honderdjarige, maakt veel indruk.

Op vragen en berichten van inwoners neem ik mij voor zo spoedig mogelijk te reageren. Daardoor waren inwoners nog wel eens verrast. Binnen vijf minuten al een reactie per mail van de wethouder of een halfuurtje later op de stoep! Inmiddels is het politieke seizoen volop in beweging. Een volgende keer ga ik dieper in op de inhoud. Wilt u in gesprek met mij? Ik hoor het graag! Mijn mailadres P.vandeveerdonk@debilt.nl.