Fractie Fabian sluit zich aan bij Lokaal De Bilt

Artikel door Henk van de Bunt, overgenomen uit De Vierklank (06-03-2024)
In de gemeenteraadsvergadering van De Bilt van 29 februari heeft de eenmansfractie ‘Fractie Fabian’ zichzelf opgeheven en heeft raadslid Fabian Vendrig zich aangesloten bij Lokaal De Bilt. Dit volgt precies één jaar nadat de Fabian Vendrig zich had afgesplitst van de lokale partij Forza De Bilt.

Fabian Vendrig licht e.e.a. toe: ‘Ik ben verheugd, dat ik na een jaar een fractie heb gevonden die aansluit bij mijn politieke idealen waarvoor ik in de raad ben gaan zitten. Het afgelopen jaar heb ik me georiënteerd en met verschillende collega-raadsleden gesproken van andere politieke partijen. Ik ben mijn collega-raadsleden dankbaar dat zij mij hun vertrouwen hebben gegeven, waardoor ik deze weloverwogen keuze kon maken. Ik heb mij aangesloten bij de fractie van Lokaal De Bilt en mijn eenmansfractie – Fractie Fabian – (dus) per direct opgeheven’.

Lokaal

De reden voor deze stap is dat het raadswerk als eenmansfractie – niet ondersteund door een landelijke organisatie – bijna niet te doen is. Daarom ben ik verheugd, dat ik me nu kan aansluiten bij Lokaal De Bilt, die mij een warm welkom hebben geheten. Ik zie mogelijk sommigen denken dat dit een stap is van de oppositie naar de coalitie, maar zo zie ik dat niet. Lokaal De Bilt is een dualistische lokale partij en dat is ook de reden dat ik me bij hen heb aangesloten. Ieder voorstel wordt nauwkeurig bekeken en op waarde beoordeeld. De inwoners van onze gemeente staan op nummer 1 en niet politieke of persoonlijke belangen’.

Aanvulling

Erik den Hertog, fractievoorzitter van Lokaal De Bilt, is verheugd dat Fabian zich bij de fractie aansluit en lid is geworden van de vereniging: ‘Wij hebben uitvoerige gesprekken met Fabian gevoerd en met de kennis en betrokkenheid van Fabian is hij een uitstekende aanvulling in en van de fractie’.