René Olthof

René Olthof

Jette Muijsson

Erik den Hertog

Verkiezingsflyer LIJST 1

Klik op de afbeelding om de flyer te downloaden.

Stem Lokaal
Inwoners op 1

Centraal in ons Verkiezingsprogramma staat ‘Stem Lokaal – Inwoners op 1’. Inwoners hebben mogen meedenken bij enkele belangrijke thema’s in de afgelopen jaren. Met hun meedenken is weinig tot niets gedaan. Het vertrouwen in het bestuur is daardoor verder gedaald. We zien graag dat inwoners meer invloed krijgen. Een hogere en meer actieve vorm van participatie, meedoen dus. Daar gaan wij voor.

Dat meedoen geldt ook voor Lokaal De Bilt, de samenwerking van Beter De Bilt en Bilts Belang. De nieuwe nummer 1 bij de verkiezingen van 2022.

Wilt u meedoen als vrijwilliger, donateur, lid, commissie- of raadslid dan bent u van harte welkom!
Bericht ons op info@lokaaldebilt.nl

De complete kieslijst

Alle kandidaten van Beter De Bilt/Bilts Belang (Lokaal De Bilt) op een rij:

 1. Erik den Hertog
 2. Peter Gielissen
 3. Rene Olthof
 4. Martijn Matse
 5. Pim van de Veerdonk
 6. Frits van Leeuwen
 7. Peter van de Water
 8. Jette Muijsson
 9. Emma Gribling
 10. Annelies Brielsman
 11. Ramona van Leeuwen
 12. Adri Gersen
 13. Nel Raven
 14. Karin Oudemans
 15. Paulus Schuckink Kool
 16. William Blijham
 17. Marc le Poole
 18. Karen Hoven

Actuele zaken uit de samenleving en de gemeenteraad

Lokaal De Bilt over de begroting 2023

,
Op donderdag 3 november 2022 besprak de gemeenteraad van De Bilt de begroting 2023. De fracties van de politieke partijen gaan met elkaar in debat over de verdeling van de financiële middelen van de gemeente voor het komende jaar. In deze video zie je, bij monde van Erik den Hertog, een korte reactie van Lokaal De Bilt op de begroting.

College van B&W: De Eerste Honderd Dagen

,
Op 8 september 2022 was het zover. De honderdste dag van het nieuwe progressieve college van GroenLinks, PvdA/SP, D66 en wij als Lokaal De Bilt. Pim van de Veerdonk gaat in op de resultaten van die eerste 100 dagen.
Het voltallige college van B&W na de installatievergadering. Pim tweede van rechts.

Pim van de Veerdonk, 1e wethouder van Lokaal De Bilt

,
“Ik vind het een grote eer en ben zeer dankbaar dat Beter De Bilt en Bilts Belang mij hebben voorgedragen als kandidaat-wethouder. Bijzonder fijn dat ook de leden zich positief hebben uitgelaten hierover”. Aldus Pim van de Veerdonk, de eerste wethouder namens Beter De Bilt en Bilts Belang.
Coalitieakkoord De Bilt 2022

B&W aan de slag met definitief coalitieakkoord

,
De gemeente De Bilt heeft een nieuw college. Dinsdag 31 mei zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd en heeft de  gemeenteraad gedebatteerd over het coalitieakkoord ‘Ruimte voor morgen – Naar een eerlijke, groene toekomst’. Na de installatie gaat het college naar buiten, de gemeente in.

De raadsverkiezingen: een duiding

, ,
Een duiding van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart worden geduid. Plus een verklaring van Emma Gribling, die voldoende voorkeurstemmen kreeg om in zitting te mogen nemen in de raad .

De kiezer staat stil – letterlijk en figuurlijk

, ,
Peter Gielissen, nr.2 op de kieslijst geeft commentaar op gevoerd beleid en beleidsvoornemens n.a.v. het verkiezingsdebat van 8 maart. Ook draagt hij oplossingen aan in zijn artikel.